Szakszolgálatok

Kevés olyan fontos terület van a világban, ahol több ember precízen összehangolt munkája más emberek életét mentheti meg. A tűzoltók, a rendőrök, a speciális mentők, a szakszolgálatok vagy a katasztrófavédelem mind ide tartozik. Életbevágó fontosságú, hogy egyéb tárgyi feltételek megléte mellett ezeknek a szakembereknek gyors, pontos és hatékony kommunikációs lehetőségek is rendelkezésükre álljanak, melyek a lehető legnagyobb szabadságot biztosítják, ugyanakkor szélsőséges körülmények között is képesek érthető és egyértelmű kommunikációra. A hagyományos CB rádiók mellett ezek a szakszolgálatok széles körben használják a TETRA rendszer megoldásait is, amely még akkor is képes egységes kommunikációs csatornákat biztosítani, amikor más eszközök már felmondták a szolgálatot.

 A DSR speciális megoldása az országos lefedettségű TETRA rádiós rendszer hangrögzítését oldja meg 7/24 rendelkezésre állással. A több száz rögzítőberendezés és több archiváló központ homogén rendszerként szolgálja ki a TETRA rádiós rendszer speciálisan kódolt rögzítési, visszahallgatási és archiválási igényeit.

A tűzoltók, mentők, rendőrök kommunikációját jelentős mértékben meghatározza a Motorola típusú rádiókon keresztül történő forgalmazás. A DSR megodásai képesek ezeket a rádiójeleket is egységes rendszerben tárolni, és a telefonbeszélgetésekhez hasonló módon visszakereshetővé, listázhatóvá tenni. Akár analóg, akár digitális jelátvitelről van szó, vagy akár digitálisan kódolt adásról, a DSR megoldásaival ezek a forgalmazások maradéktalanul rögzíthetők, tárolhatók és visszajátszhatók (részletesen lásd: Megoldások, Motorola rádió rögzítés).

A DSR megoldások előnye, hogy meglévő rögzítési rendszerhez (pl. telefonvonalak) könnyűszerrel hozzáilleszthető egy másik jelforrást rögzítő megoldás (pl. rádió), a rögzített felvételek és adatok ugyanabba az adatbázisba kerülnek, ugyanazon a már megszokott módon archiválhatók, használhatók és kezelhetők.

 

Kérjen visszahívást! Szakértőink hamarosan felkeresik.