Energens Könyvviteli és Tanácsadó Kft.

Keresés:
Hírlevél

Kamarai tagdíj 2016

2016 February 9, Tuesday. 09:51

Valamennyi vállalkozás köteles a gazdasági kamarák valamelyikénél regisztrálni a gazdasági kamarákról szóló törvény értelmében, a bejegyzéstől számított öt napon belül. (1999. évi CXXI. törvény) Az ipari és szolgáltató tevékenységet végző vállalkozások a Kereskedelmi és Iparkamaránál regisztráció kötelesek, míg az agrár főtevékenységet végző vállalkozások a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál.

A Kereskedelmi és Iparkamaránál a kamarai hozzájárulás évente 5.000 forint, melyet a működés minden naptári évében meg kell fizetni a székhely szerinti megyei kamarának, ennek idei határideje 2016.03.31.

Minden változást (szünetelés, megszűnés, tevékenység váltás, székhely változás, stb.) szintén ezeken a módokon tudja bejelenteni. A szünetelő státusz az egyéni vállalkozások esetében az Okmányirodában kapott igazoló irat alapján kerül bejegyzésre rendszerükben. Az az egyéni vállalkozó, aki tevékenységét a teljes naptári évben szünetelteti, mentesül az adott évi kamarai hozzájárulás fizetési kötelezettség alól.