Energens Könyvviteli és Tanácsadó Kft.

Keresés:
Hírlevél

Megtévesztő levél közzétételi díj fizetési kötelezettségről

2014 April 14, Monday. 12:38

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara adta ki az alábbi közleményt:

 

"Több gazdálkodó szervezet jelezte számunkra azt, hogy a Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézettől, a jegyzékükben való közzétételért 24 000,- Ft összegű díj megfizetésére felhívó levelet és ahhoz mellékelt általános szerződési feltételeket kapott. (Megtévesztő levél)

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az említett levélnek sem az MKIK-hoz, sem a területi kereskedelmi és iparkamarákhoz nincs köze. A benne foglalt fizetést teljesíteni NEM javasoljuk.

A cégjegyzék szerint ugyan létezik a Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézet Kft, ugyanakkor levele a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a gazdálkodó szervezetek viszonylatában teljességgel félrevezetőnek hat, ezért az MKIK a szükséges jogi lépéseket a tapasztalt jelenséggel kapcsolatosan haladéktalanul megteszi.

Tisztelettel:
Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara"

 

Felhívjuk Ügyfeleink figyelmét, hogy a levél tartalmával -mely megtévesztően hat- ellentétben, a levélben szereplő összeg befizetése nem kötelező, azt semmilyen jogszabály nem írja elő. Mindenképpen javasoljuk az Általános szerződési feltételek (levél 2. oldala) alapos átolvasását.