Energens Könyvviteli és Tanácsadó Kft.

Keresés:
Hírlevél

"Nullás" igazolás kiadása

2013 January 3, Thursday. 14:48

Tájékoztatjuk, hogy 2013. január 1-jétől kezdődően az elektronikus adó- és járulékbevallás, áfa összesítő jelentés, összesítő nyilatkozat benyújtására kötelezett adózók adóhatósági igazolás kiadása iránti kérelmeiket is kizárólag elektronikus úton terjeszthetik elő. Fentiek alapján adó-, együttes adóigazolás, jövedelemigazolás és illetőségigazolás iránti kérelmeiket a NAV ügyfélszolgálatai papír alapon benyújtva (sem személyesen, sem postai úton) nem tudják elfogadni. Ezzel párhuzamosan azonban olyan új kényelmi funkciók kerülnek bevezetésre, melyek megkönnyítik az igazolásokkal kapcsolatos ügyintézést, egyszerűsítik, gyorsítják az eljárást. Az adóhatósági igazolások kiadásával kapcsolatos új szabályokról, szolgáltatásokról további információkat a NAV honlapján elhelyezett közleményben talál.  

 

Amennyiben adóhatósági igazolás iránti elektronikus kérelmét meghatalmazott (pl. könyvelő, adótanácsadó) útján kívánja előterjeszteni, úgy javasoljuk előzetesen ellenőrizni, hogy felhatalmazása (a ’T180 sz. nyomtatványon) erre is kiterjed-e. 

 

Tájékoztatjuk egyúttal arról is, hogy a jövő évtől kezdődően bővül a köztartozásmentes adózói adatbázis alkalmazásának köre, hiszen 2013. január 1-jétől meghatározott esetekben az adatbázisban szereplés kiváltja a nemleges adó-, együttes adóigazolás bemutatásának kötelezettségét, továbbá ez időponttól kezdődően magánszemélyek is kérhetik felvételüket az adatbázisba. Amennyiben a köztartozásmentes adózói adatbázisra vonatkozó változásokról többet szeretne tudni, kérjük, látogasson el a NAV honlapjára

 

Ha valaki szeretne felkerülni a köztartozásmentes adózók adatbázisába, jelezze felénk mihamarabb.